tirsdag 15. mars 2011

Laksesashimi

Rå fisk er populært i heimen vår. Som oftets blir det sushi eller sashimi take-away fra nærliggende restauranter. Innimellom får vi tak i fisk selv av god nok kvalitet til å nytes rå. Og salma-laks feiler sjelden på det området.
Oppskriften under inneholder limesaft, som resulterer i at fisken ikke blir helt rå, men likevel velsmakende.

ca 400g salma-laks
saften av 1 lime
2 ss rød pepper (støtt i morter)
raspet ingefær (en bit på ca 2x1.5 cm gir godt resultat)
5 ss soyasaus
litt salt etter smak

Del laksen i tynne skiver. Bland  de resterende ingrediensene og hell over, la gjerne stå 10-30 minutter før servering, slik at limesaften "koker" fisken litt.

Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Så veldig godt ut, og siden du er lakseforsker så går du vel god for den fisken du serverer

    SvarSlett
  2. Gro Agnethe Stokke: garanterer ihvertfall god smak og kvalitet på laksen jeg serverer :)

    Jo Christian Rand: Du får prøve å lage det selv, veldig enkelt og veldig godt :)

    SvarSlett
  3. Ingredienser er herved innkjøpt :D Prøve meg på i morgen :) Allerede stappmett av bestilingssushi i kveld, så får vente :P

    SvarSlett