tirsdag 18. mai 2010

Snasen Salmalaks

Laks er godt. Salmalaks er fantastisk. Jeg pleier å kjøpe inn litt ekstra, slik at den voksne del av familien kan nyte litt Salma-sashimi mens vi venter på middagen.
Ikke minst er det rask og enkel middagsmat som passer for både store og små.

Tilberedning av laksen: Jeg har på litt salt og rikelig med nykvernet sort pepper og steker den i panne med smør (gjerne setersmør eller Kvitseidsmør) til den er nesten gjennomstekt. Først steker jeg den på sterk varme til den ene siden har fått en fin stekeskorpe. Så snur jeg laksen, senker temperaturen til middels, og har på lokk resten av tiden.


Tilbehør: Ris, oppkuttet paprika (gjerne både rød, gul og orange), sitron til å presse over maten og creme fraiche blandet med soyasaus (ca. 2,5 ss soyasaus til en boks creme fraiche). De som ønsker det kan godt helle stekefettet over maten. Velbekomme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar