Rå fisk er populært i heimen vår. Som oftets blir det sushi eller sashimi take-away fra nærliggende restauranter. Innimellom får vi tak i fisk selv av god nok kvalitet til å nytes rå. Og salma-laks feiler sjelden på det området.
Oppskriften under inneholder limesaft, som resulterer i at fisken ikke blir helt rå, men likevel velsmakende.
ca 400g salma-laks
saften av 1 lime
2 ss rød pepper (støtt i morter)
raspet ingefær (en bit på ca 2x1.5 cm gir godt resultat)
5 ss soyasaus
litt salt etter smak
Del laksen i tynne skiver. Bland de resterende ingrediensene og hell over, la gjerne stå 10-30 minutter før servering, slik at limesaften "koker" fisken litt.
Velbekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så veldig godt ut, og siden du er lakseforsker så går du vel god for den fisken du serverer
SvarSlettNam Nam NAM! Åh hjelpes...
SvarSlettGro Agnethe Stokke: garanterer ihvertfall god smak og kvalitet på laksen jeg serverer :)
SvarSlettJo Christian Rand: Du får prøve å lage det selv, veldig enkelt og veldig godt :)
Ingredienser er herved innkjøpt :D Prøve meg på i morgen :) Allerede stappmett av bestilingssushi i kveld, så får vente :P
SvarSlett