onsdag 6. oktober 2010

Blåskjell

Blåskjell er noe vil liker godt i heimen vår. Favorittoppskriften er utviklet fra en jeg fant i kokeboken Det Gode Hete (Annika Tidehorn). Hvilket betyr at det er litt futt i denne retten. Ønsker man en mildere variant, er det bare å kutte ned på mengden chili og eventuelt skrape ut frøene før man putter chilien i gryten.
 


Ingrediensene er som følger:


1 kg blåskjell
3-5 Chili
5 fedd Hvitløk
3 Sjarlotteløk eller annen løk, gjerne  kombinasjon av ulike typer
1 fennikkel
smør og olivenplje til steking
1,5 dl hvitvin
3 dl vann
1 ts salt
Pepper etter smak
1 dl fløte

Vask blåskjellene grundig i kaldt vann. Kast de som ikke lukker seg.
Del løk, hvitløk, fennikkel og chili i små biter. Fres dem i noen minutter til de er litt møre i smøret og olivenoljen. Ha i salt og pepper og tilsett hvitvin og vann. Gi det hele et raskt oppkok. Ha i blåskjellene. La det koke under lokk i 3-4 minutter til skjellene er åpne. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Tilsett fløten og gi alt et oppkok. Retten er nå klar til servering. 

Serveres med godt brød til. Oppskriften rekker til middag til 2 personer eller til 4, hvis den serveres som forrett.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar