søndag 24. juni 2012

Jordbær til middagsmaten

Jordbær kan brukes på mange måter. Også til saltmat.

Forleden dag vimset hele familien rundt i en italiensk delikatesseforetning. Da det skulle betales, kommenterte mannen bak disken at balsamicoeddiken husbonden hadde puttet i handlekurven, ville gjøre seg meget godt som marinade på jordbærene jeg gikk og bar på. Han hadde helt rett. Jordbær badet i god og søt og tyktflytende balsamico i minimum 30 minutter er en himmelsk smaksopplevelse. Ifølge mannen bak kasssen, ville det bli bli perfekt med vaniljeis til. Jeg antar at han har helt rett i det, selv om jeg ikke har prøvd det selv ennå. Det jeg derimot har testet, kan vel nærmest kalles en slags chutney.

Jeg brukte en halv kurv jordbær og passe mengde parmesan revet med ostehøvel i ikke for store biter. Dette badet jeg i balsamicoeddiken som nylig ble kjøpt, og lot stå til godgjøring i 1 times tid. Det hele ble servert - med stort hell - til ovnsbakt indrefilet av svin.


Friskheten og sødmen fra både balsamicoen og jordbærene, balansert med den salte parmesanen, tror jeg vil passe meget godt til mange typer stekt og grillet kjøtt. Dette skal helt klart testes ut fremover. Jeg kommer nok også til å prøve en variant med mango sammen med de ovenfornevnte ingrediensene. Kankje med en liten dæsj koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar