Dette er en rett som er både enkel og rask. Vi bruker den ofte til lunsj for de voksne i familien. I små mengder vil den nok funke som en forrett og ellers fin å ha på tapasbordet. Perfekt med øl til :)
Jeg har hentet oppskriften fra en av mine favoritt kokebøker Det Gode Hete (Annika Tidehorn).
2 båter finhakket hvitløk (er du glad i hvitløk, ta gjerne mer)
1-2 store teskjeer sambal oelek
4 finhakkede middel store tomater (kan med fordel byttes ut med tilsvarende mengde cherry-tomater, plommetomater eller andre mer smaksrike varianter)
En god porsjon (ny)kvernet sort pepper (eller etter smak)
2 ss olivenolje
Bland alt og ha på ristet brød- uten skorper (passer også ypperlig på foccacia). En perfekt måte å få alt både kuttet og blandet, er ved å bruke en stavmikser koblet til en urtehakker. Pynt gjerne med frisk basilikum. Både Parmaskinke og Serranoskinke er godt følge til denne retten.
Velbekomme :)
onsdag 12. mai 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denna ser jättegod ut! Ska göras till kvällsfikat med nybakt bröd till! :)
SvarSlettElina: Håper det smakte bra :)
SvarSlett